Tasomääritelmät

Alkeet:

Osallistujalla ei tarvi olla aikaisempaa kokemusta ko. lajista. Lähdetään aina alkeista liikkeelle tutustuen itse tanssilajiin ja siihen sopivaan musiikkiin. Kävelyiden ja vastaavien harjoitteiden kautta opetellaan perusrytmi ja perusaskeleet sekä muutamia peruskuvioita, joita pääsee heti kokeilemaan lavoilla/tanssiravintoloissa.

Alkeisjatko:

Kerrataan perusaskel ja tutustutaan lisää perusrytmiin ja peruskuvioita.

Jatkotaso:

Osallistujan tulee hallita perusaskel ja muutama helppo kuvio. Jatkokurssille tultaessa perustanssin tulee olla sujuvaa. Alkeita ei enää kerrata.

 

Keväälle myös tanssitekniikkaa to 1.2.

Tanssitekniikka mitä se sisältää;

Käydään läpi vartalon asentoa + hallintaa, mietitään tukijalkaa ja sen päällä kääntymistä, liikkeen hallintaa eri tilanteissa, vartalon käyttöä tanssissa, sekä käsien käyttöä vartalon jatkeena.  Mukana myös musiikin tulkintaa, tanssimista pienessä/suuressa tilassa, sekä eri otteiden vaikutusta viemiseen/seuraamiseen jne.

Harjoituksia tehdään eri tanssilajeihin ja -rytmeihin, osa harjoituksista tehdään yksin ja osa parin kanssa. Esim vartalon asennosta ja sen vaikutuksessa parin kanssa tanssimiseen puhutaan samaan aikaan sekä suljetun että avoimen otteen tanssilajeissa.

Kurssi käy kaikille jotka ovat kiinnostuneet saamaan lisää oppia vienti/seuraamisesta.  Alkeet hallussa perustansseista, ei tiettyä taitotasovaatimusta. 

 

Tanssijan kehonhuolto 

Mitä se on :

Tanssijan kehonhuolto n 1,5 h

Monipuolista liikuntaa aikuisille:

Ei hypitä, eikä lankuteta, vaan mukavan musiikin tahdissa

lämmitellään, venytellään ja parannetaan kehon liikkuvuutta.

Tarvitset alustan, mukavat vaatteet, tossut ja juomapullon.

 

Tervetuloa mukaan!

Päivi Kauppi

koulutettu hieroja/hermoratahieroja

Puh. 0400 - 841 476